Na Mar Camacho és doctora en Tecnologia Educativa. Professora i investigadora al Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l’ Educació i Psicologia de la URV i membre des de 2001 del grup d’Investigació de Tecnologia Educativa de la mateixa universitat ARGET. Actualment imparteix classes i cursos en diferents programes de Màster, Doctorat i Postgrau relacionats amb la Tecnologia Educativa. Autora de diverses publicacions sobre les TIC i la Web 2.0 en els processos d’ensenyament i aprenentatge i sobre l’ús en educació del Mobile Learning i les tecnologies emergents com a eines que ens ajuden a transformar , enriquir i ampliar l’experiència de l’aprendre.
Durant els darrers anys, na Mar Camacho ha estat treballant des de l’ àmbit de la recerca educativa en projectes d’investigació tant nacionals com internacionals sobre metodologies docents i les TIC, el disseny i desenvolupament de cursos de formació en TIC per al professorat i ja en els darrers anys, en el potencial educatiu de les tecnologies mòbils per a millorar els processos d’aprenentatge. Actualment la seva tasca investigadora es centra en el Mobile Learning i altres tecnologies emergents com el Game-based learning i l’aprenentatge i móns 3D així com les alfabetitzacions múltiples. També és la responsable d’un pla pilot d’ introducció del Mobile Learning a la Universitat Rovira i Virgili.
En els darrers temps ha participat activament en seminaris, taules rodones i conferències internacionals com ERC Conference (Kuwait), RCEP (Dubai), ONLINE EDUCA (Berlin), EDUTEC, IADIS MOBILE CONFERENCE, EDEN, ECER, PLE CONFERENCE, e-CHALLENGES, Ed-MEDIA, DisCo Conference (Prague)… Entre els mesos d’ abril i setembre de 2013 va realitzar una estada de sis mesos com Visiting Scholar a la UNESCO de Paris, contribuïnt en el desenvolupament i implementació del Mobile Learning en institucions educatives d’ arreu del món, en especial en iniciatives relacionades amb la formació del professorat.
Ha escrit un capítol de la primera publicació desenvolupada per la ONU sobre Mobile Learning i d’un capítol sobre innovació en el proper Anuari d’Educació sobre el sistema educatiu català que elabora la Fundació Bofill.