Periodista i historiador. Fill de l’escriptora Carme Guasch, es va criar a Badalona, i va començar de ben jove a col·laborar en els mitjans de comunicació locals. Va estudiar Història a la Universitat de Barcelona. Després va treballar als diaris Avui i El Observador, com a redactor de política catalana.
Després de fer de periodista i guionista ocasional en diversos mitjans, el 1995 es va incorporar a l’equip del programa El Terrat, de Ràdio Barcelona, com a guionista. La seva col·laboració amb Andreu Buenafuente va continuar a TV3 (“Sense Títol”, “Bonic Vespre”), primer com a guionista, després com a director del seu propi programa (“Malalts de Tele”, 1997-2000), un espai de paròdia i actualitat televisiva, que li va valer el Premi Ondas 98 al programa més innovador.
Després de “Malalts de tele“, va començar a l’emissora RAC 1 el programa Minoria absoluta, que ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Ondas al millor programa de ràdio d’Espanya, i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
En televisió, va traslladar l’humor polític de Minoria absoluta (“Set de Notícies” i “Set de Nit” a TV3, “MinAb” a CityTV, els espais d’humor de “Las Cerezas”, a TVE, i el setmanal “Mire Usté”, a Antena 3).
Toni Soler dirigeix i presenta l’exitós Polònia, un recull de gags de paròdia política que ha obtingut una gran resposta per l’audiència. Aquest programa ha estat guardonat, entre d’altres, amb el premi Ondas 2007 en la Categoria de millor programa d’una televisió local.
És director de la productora Minoria Absoluta, responsable dels programes Polònia i Crackòvia a TV3, i d’altres productes audiovisuals, entre les quals les TV movies 14 d’abril, Macià contra Companys, del qual en va ser guionista (Premi Gaudí 2012), i Descalç sobre la terra vermella’ (2013).
És un dels impulsors del diari Ara, nascut el 2010, i hi escriu regularment. Ha col·laborat també en altres mitjans, sobretot a La Vanguardia, i és autor de llibres de gèneres diversos: Pretèrit imperfecte, Els mals moments, L’última carta de Companys, Història de Catalunya (modèstia a part), Amb llengua o sense, 14 d’abril: Macià contra Companys, i molts altres.
El 2014 va ser designat comissari de la celebració dels actes del Tricentenari a la ciutat de Barcelona.
Dirigeix la nova revista El món d’ahir dedicada a la història d’autor, i serà al #trinxat per presentar-la. És una publicació trimestral que es mou en un espai híbrid entre la literatura, el periodisme i l’assaig.