La pandèmia ha aportat diferents aprenentatges, però també, tal com definien 22 acadèmics a la publicació NATURE, nous models científics. A partir d’ara, els models que hagin de servir millor a la societat haurien d’incorporar un dels aprenentatges de l’emergència sanitària: com la ciència canvia quan qüestions d’urgència, interessos, valors i incertesa col·lideixen.

Les ciències socials com l’Antropologia, la Sociologia, l’Economia, la Història són les encarregades d’estudiar el canvi humà. Els estudis de futurs s’especialitzen en la comprensió del futur com idea cultural, i com una eina per a la gestió sobre mig i llarg termini.

Segurament que conceptes que se’ns fan cada cop més habituals com emergència, incertesa, complexitat, l’entorn VUCA, o la velocitat dels canvis vs. la velocitat d’assessorament de les ciències, tant físiques com socials sorgiran a la conversa.

L’Elisabet Roselló és llicenciada en Història, consultora d’innovació i investigadora de tendències socioculturals i destaca en la seva tasca la focalització en els estudis de futur.

Ha participat en projectes d’innovació oberta i economies emergents a la UAB i la UOC. És autònoma i treballa com analista de tendències i gestora de projectes amb agències i consultores. Publica ocasionalment al CCCBLab, a Telos (Telefónica), i a El País. I l’any 2021 va ser inclosa a la llista Forbes “Los 40 mejores futuristas de España 2021”

També és fundadora de ‘Postfuturear’, agència d’innovació i disseny en estratègies, especialitzat en ciències socials, prospectiva o ‘futurs’ i situacions complexes.

Podeu veure una xerrada seva al TEDxMadrid aquí.

Com de costum ens trobarem al Restaurant Ferran Cerro de Reus, el proper dijous 21 d’abril, a les 20:30.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad